Dżem z pigwowca i jabłek

Dżem z pigwowca i jabłek

Pigwowiec japoński to roślina, która coraz szybciej staje się popularna i bardziej doceniania. Piękny wygląd, łatwość w utrzymaniu oraz aromat i właściwości owoców zachęcają do sadzenia krzewu pigwowca w ogrodach. Skupiając się na właściwościach, pigwowiec japoński ma w sobie 7 razy więcej witaminy C niż cytryna, dodatkowo posiada witaminy: B1, B2 i PP. Dzięki temu, owoce pigwowca mają cudowne właściwości prozdrowotne i są stosowane nie tylko w gastronomii, ale i w medycynie. Przetwory z pigwowca japońskiego to skumulowane zdrowie. Pyszne dżemy, nalewki i syropy mają lekko kwaskowaty smak i piękny zapach. Godnym uwagi jest dżem z pigwowca i jabłek. Najlepszym sposobem na jego zrobienie jest najpierw wykorzystanie owoców pigwowca do produkcji zdrowego syropu, a następnie użycie pozbawionych soku owoców do zrobienia dżemu. Po dodaniu jabłek do owoców pigwowca powstaje aromatyczny, zdrowy, kwaskowaty dżem z pigwowca i jabłek, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs czy serów, a także jako dodatek do chleba. Dowiedz się jak zrobić dżem z pigwowca i jabłek i zachwyć się jego smakiem.


Ocena: 4/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 20 (ostatnio: 11.04.2019 00:55:49)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz